Θοδωρής Τσούτσος

Δυστυχώς, ο Σάντος είναι ο κορυφαίος!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για τους ανεύθυνους, που αντί να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο για το διωγμό του Φερνάντο Σάντος από το ελληνικό ποδόσφαιρο, το χτυπάμε όλοι οι υπόλοιποι.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι όμορφο, ξεχωριστό ότι ο Φερνάντο Σάντος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στον κόσμο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων για το 2016, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου. Διότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει "χτίσει" μεγάλο μέρος της καριέρας του στα μέρη μας.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Είναι όμορφο, δημιουργεί μία ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά ας προσέξουμε τα λόγια μας. Τιμητικό δεν είναι. Γιατί ο Σάντος το πέτυχε αυτό, όταν έφυγε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια, όταν τον διώξαμε, όταν για κάποιο ακατανόητο λόγο εκείνη η διοίκηση της ΕΠΟ αποφάσισε ότι δεν έκανε για τη δική μας Εθνική.

Αν δεν είχε εκδιωχθεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο, όσα και αν του έχει (που είναι πολλά) ή να του είχε προσφέρει μέχρι σήμερα, πιθανότατα δεν θα είχε φτάσει στο σημείο να αναδειχθεί κορυφαίος. Πείτε το και εγωιστικό, αλλά μακάρι να είχε συμβεί αυτό. Και ας μην ασχολιόταν το Ινστιτούτο μαζί του. Για όλους εμάς που "ανακατευόμαστε" είτε επαγγελματικά είτε απλώς και μόνο για τη χαρά του παιχνιδιού με το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα αρκούσε ότι ένας τέτοιος θα είχε την υποχρέωση να ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε πολλούς σαν τον Σάντος, άλλωστε.

Σκοπός βέβαια δεν είναι να μετριαστεί η χαρά του πράγματος με αυτό το σημείωμα. Η χαρά που είτε ανήκει στον ίδιο τον προπονητή για αυτό που πέτυχε είτε σε όλους εμάς που έχουμε αντιληφθεί πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του Σάντος στην Ελλάδα.

Σκοπός είναι να υπογραμμιστεί για ακόμη μία φορά πόσο ανεύθυνα φέρθηκαν εκείνοι που τον έδιωξαν από την Εθνική μας. Ανεύθυνα όχι απέναντι στον Σάντος, στο κάτω - κάτω η ιστορία έδειξε ότι τού έκαναν και καλό. Φέρθηκαν ανεύθυνα προς το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι πρωτόγνωρο, έχει συμβεί πολλές φορές από πολλούς. Απλά είναι από τις περιπτώσεις που... χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Το κακό είναι βέβαια, ότι το χτυπάνε όλοι οι υπόλοιποι. Και όχι εκείνοι που πήραν τις αποφάσεις. Πέρα πάντως, από τις όποιες "νοσταλγίες" αφήνει η περίπτωση Φερνάντο Σάντος για το ποδόσφαιρο της χώρας μας, ασφαλώς και κάθε επιτυχία του Πορτογάλου αποτελεί αιτία χαράς για όλους μας. Και μάλιστα, κυρίως σε ανθρώπινο επίπεδο, όχι σε επαγγελματικό. Ακόμη και αυτό, ένας τόσο σπουδαίος επαγγελματίας να κρίνεται στη συνείδησή μας με ανθρώπινο τρόπο, είναι μία επιτυχία που τού ανήκει.

Η ουσία, όμως, είναι μία. Δυστυχώς, ο Φερνάντο Σάντος αναδείχθηκε πια κορυφαίος. Και ένας κορυφαίος, πολύ δύσκολα έρχεται στο δικό μας ποδόσφαιρο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x